Vuosikertomus


Espoon Suomi-Viro seuran toimintakertomus vuodelta 2017

Yleistä

Espoon Suomi-Viro seura järjesti vuonna 2017 Sellon ja Ison Omenan kirjastossa tietotilaisuuksia Viron kulttuuri- ja yhteiskuntaelämästä. Seuran virallisena avustuskohteena oli Tallinnan Lasten turvakoti ja Sibelius-Akatemian opiskelija Petri Piiparinen.

Hallinto

Espoon Suomi-Viro seuran hallituksen kokoonpano oli vuonna 2017 vuosikokouksen päätöksellä: Silja Angerma-Karila (pj., rahastonhoitaja), Mati Mesipuu, Anneli Ojala (sihteeri), Jyrki Setälä ja Marja-Leena Setälä (vara pj.). Hallitus kokoontui 5 kertaa. Lisäksi käytiin puhelinneuvotteluja. Toiminnantarkastajana oli Jussi Seppälä ja varatoiminnantarkastajana Tanja Toikka.

Talous
Jäsenmaksu oli 25€ sekä perhe- ja nuorisojäsen 7€.

Toiminta
Tietotilaisuuksien aiheet olivat:

13.2. Tapio Mäkeläinen kertoi sanoin ja kuvin Narvasta ja Koillis-Virosta Ison Omenan kirjastossa.
5.5. Juhani Salokannel kertoi kirjastaan Nuoren Viron omatunto – Kansalliskirjalijja A.H. Tammsaare Sellon kirjastossa.

13.11. J.P. Havia ja Hannu Oittinen kertoivat kirjastaan Ratkaisun vuodet – Naapurimme Viron tie itsenäisyyteen Sellon kirjastossa.

1.12. Tapio Mäkeläinen kertoi sanoin ja kuvin Tallinnan matkakirjastaan Ison Omenan kirjastossa.

Tilaisuudet järjestettiin Espoon kaupungin toiminta-avustuksen tuella.

Muita jäsentilaisuuksia ja toimintaa:

25.5.tehtiin päiväretki Tallinnaan ja Nõmmelle. Matkan aikana tutustuttiin Tallinnan Lasten Turvakeskuksen Männin ja Lillekülan toimipisteisiin sekä käytiin Nõmmen torilla ja Kristiineaed puutarhamyymälässä.

29.5. Silja Angerma-Karila ja Mati Mesipuu osallistuivat Svyl:n pääkaupunkiseudun jäsenyhdistysten kokoukseen Eesti Majassa.


24.8. järjestettiin Furuvikin huvilassa Svyl:n jäsenyhdistysten kanssa Naapurit kohtaavat Taiteiden yössä -tapahtuma. Espoon Suomi-Viro seuralla oli tapahtumassa myyjäiset. Silja Angerma-Karila ja Mati Mesipuu osallistuivat tapahtuman suunnittelukokouksiin ja myyjäisiin.

Anneli Ojala osallistui Svyl:n liittokokoukousmatkaan Tarttoon 21.4.- 23.4. Matkan ohjelmassa oli liittokokokous, kiertoajelu Tartossa ja tutustuminen Viron uuteen Kansallismuseoon.

Mati Mesipuu tuhosi kesällä projektissa 100 jättiputkea Espoossa Suomi ja Viro 100 juhlavuoden merkeissä.

Anneli Ojala osallistui Espoon taide-ja kulttuuriyhdistysten yhteistyötilaisuuteen Espoon valtuustotalossa 11.10.

Anneli Ojala osalllistui Virkun järjestämään tutustumistilaisuuteen Silta-näyttelyyn Helsingin kaupungintalon Virka galleriassa 7.11.

Seuran jäseniä on osallistunut vuoden aikana lukuisiin muihin Viro-yhdistysten järjestämiin tapahtumiin pääkaupunkiseudulla.
Seura on Suomen Poikien perinneyhdistyksen jäsen.

Avustuskohteet ja yhteistyö Nõmmen kanssa

Kevätretkellä vierailtiin Tallinnan Lasten Turvakeskuksen Männin ja Lillekülan toimipisteissä.Tallinnan Lasten Turvakeskukselle vietiin jouluraha-avustus ja Juha Olkinuoran rahalahja sekä leluja. Sibelius-Akatemiassa opiskelevalle Petri Piiparisella annettiin joululahjaraha. Avustetuskohteisiin on oltu henkilökohtaisesti yhteydessä.
Sihteeri etsi seuran kummipojan Suomen poika Meeme Kosen haudan Rahumäen hautausmaalla.

Tiedotus

Jäsenille postitettiin vuonna 2017 4 jäsentiedotetta. Seuran tapahtumista tiedotettiin myös seuran ja Svyl:n ja kotisivulla, Viro.nyt lehdessä, seuran Facebook sivulla, Länsiväylän kumppanuussivulla, lehtien ilmaispalstoilla ja Sellon kirjaston tiedotteissa.Jäsenillä on mahdollisuus liittyä seuransähköpostilistalle. Jäsenille tulee Viro.nyt lehti.